Jillian Emanuels incompany trainer

Over Jillian

Antiracistisch opvoedexpert, pedagoog en trainer

Jillian Emanuels

Hi, Ik ben Jillian Emanuels

Boekenverzamelaar. Google enthousiast. Podcastluisteraar. Slechte slaper. Maak mij wakker voor een portie Surinaamse bladgroente, rijst en kip. Badkamerdanseres en moeder.


Ik geloof dat kinderen onze toekomst zijn. Ik weet het super cliché. Ik geloof daarnaast ook dat ouders en professionele opvoeders een belangrijke sleutel zijn tot structurele veranderingen in onze maatschappij.


Om die reden ben ik met mijn bedrijf De Instant Pedagoog gestart. Om ouders en professionele opvoeders de tools te geven om de wereld een beetje mooier te maken. Daarom zet ik mijn Instagram platform en nieuwsbrief in om ouders bewust te maken van het belang van deze tools en hoe je ze op de juiste manier inzet.

Ik schrijf zowel over de bekende opvoeduitdagingen van driftbuien, tot pittige pubers maar ook over antiracisme en kinderen het belang van inclusie meegeven.


In het dagelijks leven ben ik moeder van een dochter (januari 2019) genaamd Xolani (spreek uit: Soh-laa-nie) en samen met mijn vriend Dominiek wonen wij in Amsterdam Zuidoost.


Ik heb me gespecialiseerd in het trainen en coachen van kinderen, gezinnen en mensen die met deze doelgroep werken. Daarnaast ontwerp ik interventies voor de doelgroep en nuttige activiteiten in de vorm van programma’s, lespakketten en workshops. Ook voorzie ik individuen en organisaties van gepast advies in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen. En inmiddels heb ik al ruim 13 jaar werkervaring met ouders en kinderen.

2500+ 
Nieuwsbrieflezers
5000+
Deelnemers van mijn trainingen
8000+ 
Volgers op Instagram

In augustus 2021 ben ik gestart met mijn online platform, antiracistischopvoeden.nl dit is een online cursus en online community waarbij ik ouders en opvoeders leer hoe zij hun kinderen antiracistisch kunnen opvoeden. Het doel van deze cursus is dat ouders weten wat effectief is om je kind antiracistisch op te voeden.


Antiracisme is iets anders dan niet-racistisch zijn.


Niet-racistisch zijn is een vrij passieve houding waardoor er geen veranderingen komen. Antiracistisch zijn start met bewustwording en manieren om je hard te maken tegen racisme en andere uitsluitingsvormen in onze maatschappij.

Antiracistisch opvoeden betekent voor mij dat jij je kind klaarstoomt om deel te nemen aan een inclusieve samenleving, door maatschappelijke uitdagingen te bespreken en toe te lichten zodat je kind het begrijpt.  Zo hebben wij allemaal vooroordelen, maar als wij deze onbesproken laten weten wij ook niet of wij handelen volgens onze vooroordelen.

Racismebewustzijn en kinderen worden niet vaak aan elkaar gelinkt, maar ik geloof dat het dé manier is voor langdurige en structurele veranderingen. Je beïnvloed immers de toekomstige generaties van beleidsmakers, ouders, professionele opvoeders en overige burgers.

Daarnaast als jij bijvoorbeeld de term racisme aan een kind kunt uitleggen, kun je het aan iedereen begrijpelijk uitleggen. En dat maakt het dus makkelijker om het mee te geven aan je kind en het erover te hebben met andere volwassenen en zo bewustwording te verspreiden.

De cursus is geschikt voor alle ouders en opvoeders met kinderen van 0 tot en met 18 jaar oud.

Een aantal voorbeelden van de onderwerpen die aan bod komen in de cursus zijn:

  • Praten met kinderen over de diversiteit aan huidskleuren
  • Weten hoe en wanneer je ‘racisme’ uitlegt
  • Weten hoe en wanneer je aan onrecht en ongelijkheid verwante termen uitlegt zoals, ‘privileges’ en ‘colorism’.
  • Leren hoe je reageert op opmerkingen van je kind over iemands huidskleur
  • Leren hoe je reageert als je bruine kind zegt ‘ik wil graag wit zijn’

Meer informatie over de online cursus vind je op de website Antiracistischopvoeden.nl

Publicaties

Nationale Onderwijsgids(3 november 2021) Racisme in de klas: hoe ga je daar als leraar mee om? Ik ben geïnterviewd door een journaliste van de NOG en heb wat adviezen gegeven over hoe je omgaat met racisme in de klas.


Trouw  

(15 november 2020) Ernest van der Kwast waande zich de perfecte vader, tot hij besefte dat hij alleen werk van witte schrijvers voorlas
Hier citeert auteur Ernest van der Kwast mijn artikel ‘Hoe voed ik mijn kind bewust op met kennis van ras, huidskleuren en racisme?’.


Kiind Magazine 

(2020) Ik heb een aantal keer met Kiind Magazine samengewerkt en heb aan verschillende artikelen een bijdrage geleverd.
Bijvoorbeeld: Woest kind?


Ouders van nu 

(30 november 2020) Antiracistisch opvoeden: zo doe je dat In 2020 ben ik door Ouders van Nu geïnterviewd en heb ik verteld hoe je aan de slag gaat met antiracistisch opvoeden.


Het Parool

(3 juli 2020) Een spoedcursus antiracistisch opvoeden: kleurenblindheid werkt niet  In juni 2020 ben ik door Het Parool geïnterviewd over antiracistisch opvoeden


Fabulous Mama

(februari 2021)  Hoe voed je kinderen anti-racistisch op  Dit artikel staat in het tijdschrift en niet online.


Algemeen Dagblad

(27 januari 2021) Zes misvattingen bij de schoolkeuze van je kind  In dit artikel geef ik een aantal adviezen aan ouders met kinderen die de overstap naar de middelbare school gaan maken.


NPO Radio 1

(19 november 2020) Het boek ‘Wit huiswerk’ leert je hoe ook jij een bijdrage kunt leveren aan de anti-racisme strijd.  Samen met Lakiescha Tol en Anne van der Ven zijn we geïnterviewd over het ons boek, ‘Wit Huiswerk’.


NPO Radio 2 

(12 juli 2020)Antiracistisch opvoeden In het kader van Nederland tegen Racisme ben ik door NPO Radio 2 geïnterviewd om meer te vertellen over antiracistisch opvoeden.

Wit Huiswerk

Wit huiswerk vormt een onvolledig naslagwerk met verdiepende essays en lees-, kijk- en luistertips die je op weg helpen, zodat ‘niet weten waar je moet beginnen’ in ieder geval geen excuus meer is.

In mijn stuk ‘Antiracisme vanaf de luiers’ geef ik ouders handvatten om te beginnen met antiracistisch opvoeden. Wat is het verschil tussen kleurenblind zijn en antiracisme? Hoe voer je het gesprek over antiracisme en racisme?

Daarnaast zitten er ontzettend waardevolle essays in van Ilgin Abeln, Clarice M.D. Gargard, Munganyende Hélène Christelle, Massih Hutak, Ira Kip, Leroy Niemel, Sorab Roustayar, Lakiescha Tol, Baba Touré, Romana Vrede en Pete Wu