Jillian Emanuels

Wie is Jillian Emanuels?

Jillian Emanuels heeft een achtergrond in de psychologie en is bekend onder de naam,  De Instant Pedagoog.

Ze heeft zich gespecialiseerd in hoe ouders en opvoeders hun kinderen antiracistisch kunnen opvoeden. Dit betekent voor haar dat kinderen zich bewust worden van vooroordelen, hoe dit hen en anderen om hen heen beïnvloed en hoe zij kunnen streven naar antiracisme.


Het is haar doel om ouders en professionele opvoeders handvatten te bieden om moeilijke maar hoognodige gesprekken aan te gaan over racisme en antiracisme. Dit doet zij onder andere via haar platform @deinstantpedagoog op Instagram, een nieuwsbrief en door workshops en trainingen bij scholen, kinderdagverblijven en rechtsstreeks aan ouders.

Kennis en bewustwording over racisme en antiracisme ziet zij als een essentieel onderdeel om werkelijk het beste uit je kind te kunnen halen. Om deze bewustwording te creëren gebruikt zij o.a haar platform @deinstantpedagoog op Instagram. Door middel van trainingen en workshops biedt zij ouders en leerkrachten concrete stappen om het gesprek over racisme te voeren, kinderen antiracistisch op te voeden en les te geven. 


Ze heeft een online cursus ontwikkeld voor ouders en professionals die willen leren hoe zij hun kinderen antiracistisch kunnen opvoeden. De cursus wordt momenteel door meer dan 100 ouders gevolgd en heeft een tevredenheidsscore van 9,1!

Publicaties

Nationale Onderwijsgids(3 november 2021) Racisme in de klas: hoe ga je daar als leraar mee om? Ik ben geïnterviewd door een journaliste van de NOG en heb wat adviezen gegeven over hoe je omgaat met racisme in de klas.


Trouw  

(15 november 2020) Ernest van der Kwast waande zich de perfecte vader, tot hij besefte dat hij alleen werk van witte schrijvers voorlas
Hier citeert auteur Ernest van der Kwast mijn artikel ‘Hoe voed ik mijn kind bewust op met kennis van ras, huidskleuren en racisme?’.


Kiind Magazine 

(2020) Ik heb een aantal keer met Kiind Magazine samengewerkt en heb aan verschillende artikelen een bijdrage geleverd.
Bijvoorbeeld: Woest kind?


Ouders van nu 

(30 november 2020) Antiracistisch opvoeden: zo doe je dat In 2020 ben ik door Ouders van Nu geïnterviewd en heb ik verteld hoe je aan de slag gaat met antiracistisch opvoeden.


Het Parool

(3 juli 2020) Een spoedcursus antiracistisch opvoeden: kleurenblindheid werkt niet  In juni 2020 ben ik door Het Parool geïnterviewd over antiracistisch opvoeden


Fabulous Mama

(februari 2021)  Hoe voed je kinderen anti-racistisch op  Dit artikel staat in het tijdschrift en niet online.


Algemeen Dagblad

(27 januari 2021) Zes misvattingen bij de schoolkeuze van je kind  In dit artikel geef ik een aantal adviezen aan ouders met kinderen die de overstap naar de middelbare school gaan maken.


NPO Radio 1

(19 november 2020) Het boek ‘Wit huiswerk’ leert je hoe ook jij een bijdrage kunt leveren aan de anti-racisme strijd.  Samen met Lakiescha Tol en Anne van der Ven zijn we geïnterviewd over het ons boek, ‘Wit Huiswerk’.


NPO Radio 2 

(12 juli 2020)Antiracistisch opvoeden In het kader van Nederland tegen Racisme ben ik door NPO Radio 2 geïnterviewd om meer te vertellen over antiracistisch opvoeden.

Wit Huiswerk

Wit huiswerk vormt een onvolledig naslagwerk met verdiepende essays en lees-, kijk- en luistertips die je op weg helpen, zodat ‘niet weten waar je moet beginnen’ in ieder geval geen excuus meer is.

In mijn stuk ‘Antiracisme vanaf de luiers’ geef ik ouders handvatten om te beginnen met antiracistisch opvoeden. Wat is het verschil tussen kleurenblind zijn en antiracisme? Hoe voer je het gesprek over antiracisme en racisme?

Daarnaast zitten er ontzettend waardevolle essays in van Ilgin Abeln, Clarice M.D. Gargard, Munganyende Hélène Christelle, Massih Hutak, Ira Kip, Leroy Niemel, Sorab Roustayar, Lakiescha Tol, Baba Touré, Romana Vrede en Pete Wu


Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Op onregelmatige momenten stuur ik een interessante uitgebreide nieuwsbrief rond. Je blijft daarnaast op de hoogte rondom alles dat ik je te melden heb.