Als expert word ik regelmatig gevraagd om mijn visie op opvoedvraagstukken te delen. Op deze pagina vind je een greep uit de momenten waarop ik mijn expertise rondom opvoeden en antiracistisch opvoeden gedeeld heb.


Zie hieronder interviews, magazines, youtube en podcasts

Jillian Emanuels professionele foto buiten door Caecilia Rasch
Door: Caecilia Rasch
Oneworld.nl (December 2022)
Zwart Manifest (2021)
Nu.nl (november 2022)
KRO NCRV
NPO3+ Brandpunt (30 juni 2021)
RTLNieuws.nl
NPO 1 Radio (2022)
Algemeen Dagblad (27 januari 2021)
Kiind Magazine (2020)
JillianEmanuels-KiindMagazine-Driftig
Kiind Magazine (2021)
Trouw (december 2022)
JillianEmanuels-OudersvanNu-Media
Ouders van nu (30 november 2020)
Nationale Onderwijsgids (3 november 2021)
JillianEmanuels-Parool-juli2020-media
Parool (3 juli 2020)
JillianEmanuels-Indemedia-NHNieuws
NHNieuws
Hanky Panky Shanghai: racisme onder kinderen

Editie 1 van 2021

Dit stuk staat niet volledig online

Hoe voorkom je racisme bij je nageslacht?

Editie 3 van 2022

Dit stuk staat niet online

Jillian Emanuels - AD Mezza - IK zeg toch Sorry
De kunst van excuses maken, spijt betuigen en fouten toegeven

AD Mezza Magazine

Editie: Zaterdag 10 en zondag 11 december 2022

Premium artikel

JillianEmanuels-EchteOogappels-podcast
19 Oktober 2022
Aflevering 3 (2021)

Wit huiswerk vormt een onvolledig naslagwerk vol verdiepende essays en praktische tips om je in deze wereld op weg te helpen.

Zodat ‘Niet weten waar je moet beginnen’ in ieder geval geen excuus meer is.


Met mijn essay 'Antiracisme vanaf de luiers'


en bijdragen van Ilgın Abeln, Clarice M.D. Gargard, Munganyende Hélène Christelle, Massih Hutak, Ira Kip, Leroy Niemel, Sorab Rousatayar, Lakiescha Tol, Baba Touré, Romana Vrede en Pete Wu.

JillianEmanuels-WitHuiswerk
Statement 'Ik Woke van jou' (NPO / Powned / Man op de Maan producties)

De producers hebben mij de mogelijkheid ontnomen om op
volledig geïnformeerde wijze te besluiten of ik wil deelnemen aan de docu.

Er is een kort fragment van een vragensessie van mij te zien in de docu 'Ik woke van jou'.

Dit is opgenomen tijdens het 2.Dh5 festival in Amsterdam (Februari 2022). Ik heb geen contract getekend want het leek om sfeerbeelden van het festival te gaan, dat is waar ik toestemming voor gegeven heb. De makers vertelden mij dat de insteek van de docu 'de hedendaagse strijd naar gelijkheid was'. Wat de makers echter niet verteld hebben, is dat de docu in samenwerking met Powned gemaakt is. Powned is geen veilig platform voor Nederlanders van kleur. Ik ben dan ook van mening dat de makers dit bewust achterwege gelaten hebben omdat ze wisten dat veel mensen anders niet mee zouden doen.  Ik sta 100% achter alles wat ik gezegd heb, maar hadden de makers mij verteld dat de docu 'Ik woke van jou' zou heten en in samenwerking met Powned geproduceerd zou worden, dan had ik mijn vragensessie tijdens het festival niet laten filmen.

Lees hier meer over mijn statement